UDSTILLING / Sjælland / NYT fra HOLMEGAARDVÆRK

NYT fra HOLMEGAARDVÆRK

15. april 2019
Mange af Danmarks store kunstnere har i tidens løb lagt vejen forbi Kählers Keramiske værksted i Næstved. Her havde man ekspertisen til at brænde de store og komplicerede brændinger, som kunstnerne efterspurgte.
En af dem, der tog til Næstved, var kunstneren Jais Nielsen (1885-1961). Indtil d. 28. april kan man se den flotte særudstilling ”Jais Nielsen – Epos i Ler” på CLAY. Måske et udflugtsmål i påsken?
Museum Sydøstdanmark har en fin samling keramik af Jais Nielsen, som kommer med i udstillingen på Holmegaard Værk. Her er det Elias Himmelfart fra ca. 1918.
29. marts 2019
I går stod den på frivilligmøde på Holmegaard Værk. Vi ønsker os nemlig, at det bliver et levende sted, som mange har lyst til at være en del af. Og det er der heldigvis andre, som også ønsker sig :-)
49 skønne folk var mødt op til arrangementet i går. Deriblandt flere glasmagere og barnefødte fra glasbyen. Super stemning og masser af spørgsmål mødte os. Vi er stolte og glade over engagementet og kan næsten ikke vente til, at der for alvor kommer liv på Værket igen.
Vil du også være frivillig? Så send en mail til holmegaard@museerne.dk. Man kan involvere sig i både praktiske og mere servicemindede opgaver. -Ex. kan man være med til at hjælpe til events og på værkstederne, til børnearrangementer og meget mere. Vi glæder os til at høre fra dig.
 
20. marts 2019
Vores kollegaer på Næstved Museum markerer at der i april kun er ét år til Holmegaard Værk åbner, med et spændende foredrag om Dansk glasproduktion fra 1825-2008. Foredraget finder sted d. 4/4 kl 19 på Næstved Museum.
Det synes vi da helt klart er værd at høre om.
TOR. 4. APR. KL. 19.00
Dansk glas - fra mundblæst til maskinblæst
 
20. marts 2019
Vil du være frivillig på Holmegaard Værk?
Når vi åbner Holmegaard Værk i foråret 2020, får vi brug for frivillige folk til at gøre Værket levende for gæsterne.
Mange flittige frivillige er allerede i fuld sving. F.eks. på glasmagasinet, hvor vores garvede glas-folk hver uge registrerer glas og fotos i tusindvis. Det er en imponerende indsats.
Men du kan også bidrage til oplevelserne på Holmegaard Værk på andre måder. Det vil vi gerne fortælle meget mere om.
Er det noget for dig, så sæt kryds i kalenderen den 28. marts, hvor vi holder et informationsmøde kl. 17-18.
Derefter serveres kaffe og kage til dem der har lyst.
Adressen er Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard.
Tilmelding til Karen Westermann på kmw@museerne.dk
 
16. marts 2019
 Kender du mon den berømte danske maler H.A. Brendekilde (1857-1942)? Vidste du, at han også har tegnet glas? Det har han.
I perioden 1901-1904 var H.A. Brendekilde ansat på Fyens Glasværk i Odense, hvor han tegnede mindst 125 forlæg til glas og dekorationer på glassene. Mange af glassene er udført i hvidt glas, så de ligner porcelæn. Brendekildes motiver er taget fra naturen. Han holdt især af fugle, blade og blomster.
I Holmegaard Glasværks Prøvesamling er vi heldige at have nogle af Brendekildes glas. Blandt andet denne fine lille vase med en malet dekoration med svampe (NÆM 2204X5955).
Brendekildes vase skal vi naturligvis have med i udstillingen på Holmegaard Værk fra 2020.

#holmegaardglas #design #holmegaardværk #worksofwonder #brendekilde #udstilling #odenseglasværk #glas #fyensglasværk
 
01. marts 2019
I fredags blev det nye supermagasin i tørvehallerne indviet, med bl.a. en tale af Linda Frederiksen, formand for Næstved Kommunes kulturudvalg.
Så nu kan arbejdet med at flytte samlingerne hertil for alvor begynde.
Så står Museum Sydøstdanmarks nye hovedmagasin i Tørvehallerne klar til at modtage 145.000 genstande.

10. november 2018
første spadestik
Flere end 1.000 gæster.
Holmegaard Værk. For sans og samling. Sådan bliver glasværket formidlet, når det i fremtiden skal være flagskib for de kreative erhvervs historie. 5.000 kvadratmeter udstilling med Nordens største glassamling, 6.000 keramiske designikoner fra Kähler og glasværkets historie bliver fortalt i Danmarks mest moderne bud på en museumsoplevelse. Det gøres bl.a. via udstillingsdesign, der med autensitet sætter rammen for Værkets historie og i podcasts, som med afsæt i glasværksarbejdernes og designernes beretninger anskueliggør hverdagen, sammenholdet og den iværksætterånd, der smeltede glasværkernes håndsværksmæssige kunnen sammen med designernes idéer.
Glashistorisk Selskab Aalborg 1976